REVALIDATIE

Algemene kinesitherapie

Moet u revalideren na een operatie? Heeft u nek-of rugklachten? Hebt u last van stijfheid of pijn in de spieren? Moet u aan uw conditie werken na een terugval? Of bent u beperkt in uw bewegingen? Op al deze zaken en veel meer kan kinesitherapie een antwoord bieden.  

Voor kinesitherapie heeft u een voorschrift nodig van de dokter. 

 

Coach.kine Annelies kinesitherapie

Na een uitgebreide anamnese over u en uw klachten, wordt er een onderzoek uitgevoerd en gaan we samen op zoek naar de juiste behandeling voor uw probleem. Vaak wordt gestart met een manuele behandeling om beperkingen en pijn te behandelen, maar zo snel mogelijk wordt ingezet op functioneel herstel met mobiliserende en spierversterkende oefeningen.

Naast een manuele behandeling en oefentherapie kan er bij spierklachten ook dry needling toegepast worden. Dit is een techniek waarbij spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt worden met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.

Coach.kine Annelies dry needling kinesitherapie
Coach.kine Annelies taping kinesitherapie

Ondersteunend aan de behandeling wordt ook vaak taping toegepast. Enerzijds kan een witte klassieke tape aangebracht worden, dit wordt voornamelijk gebruikt om een gewricht te immobiliseren. Anderzijds kan er gebruik gemaakt worden van kinesiotape. Deze elastische tape kan voor meerdere doelen ingezet worden: gewrichten of spieren ondersteunen, houdingscorrectie, zwellingreductie of pijnvermindering  

De oefenzaal is ook ideaal ingericht voor pre- en postnatale kinesitherapie. Tijdens de zwangerschap kunnen rugpijn, spierproblemen en bekkenklachten ontstaan en moet het lichaam voorbereid worden op de bevalling. Ook ondersteunende technieken voor tijdens de bevalling kunnen aangereikt worden tijdens prenatale kine. Na de bevalling is het belangrijk dat het lichaam zich herstelt en de conditie terug wordt opgebouwd. Dit gebeurt volledig op maat van de mama en de baby. Baby’s zijn ook steeds welkom om de mama te ondersteunen bij haar herstel.

Coach.kine Annelies postnatale kinesitherapie

Sportrevalidatie

U bent net als ik sportief en u wil zo snel mogelijk uw training terug oppikken?

Welke sport u ook beoefent of op welk niveau, of u nu oud of jong bent, bij coach.kine Annelies kan elke sporter op zijn eigen niveau revalideren. De grote oefenzaal met een groot assortiment aan toestellen en oefenmateriaal zorgt ervoor dat geen enkele uitdaging te groot is.

Coach.kine Annelies sportrevalidatie kinesitherapie
Coach.kine Annelies sportrevalidatie red cord kinesitherapie

Als master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen heeft Annelies een uitgebreide kennis en ervaring in tal van sporten waardoor revalidatie steeds sportspecifiek gericht is.

Blessurepreventie

Het lichaam is gemaakt om te bewegen, maar is daarom niet bestand tegen alle inwerkende krachten. Het is belangrijk dat het lichaam voldoende belastbaar is om de soort belasting die voor uw sport van belang is aan te kunnen.

Coach.kine Annelies blessurepreventie kinesitherapie
Coach.kine Annelies blessurepreventie kinesitherapie

Bij blessurepreventie wordt het lichaam eerst volledig gescreend aan de hand van specifieke testen om daarna een onderbouwd oefenschema te kunnen opstellen in functie van de sport en de sporter. Dit om het risico op (her)blessure zo laag mogelijk te houden. 

Prijzen

KINESITHERAPIE

31*
  • *1e consultatie +- 45 min: € 38
  • Vervolgconsultatie 30 min: € 31
  • *Huisbezoek 25 min: € 33

Kinesitherapie wordt deels terugbetaald door ziekenfonds. We zijn een niet-geconventioneerde praktijk.

Blessurepreventie

75
  • Incl. screening
  • Incl. oefenschema